Företagsrekonstruktion

Med Bengt Hedberg har som resultat att nästan alla företagsrekonstruktioner lyckas och Du är kvar som ägare av Ditt företag. Detta är inte offentliga rekonstruktioner med jurister utan effektiva förbättringar av Ditt företag, som ger Ditt företag god likviditet och lönsamhet.

”Jag tänker sätta mitt företag i konkurs imorgon”

”Jag orkar inte längre!”

”Pengarna är slut och jag har en massa leverantörs- och skatteskulder”

Finns det något sätt att rädda mig och mitt företag?

Beng Hedberg: ”Ja, det finns det nästan alltid!”

Väldigt ofta när en företagare tar kontakt med mig, så ser det ut ungefär som hos Dig och det brukar gå bra. Jag har minst 18 års erfarenhet med att hjälpa företag och företagare som har problem.

Den offentliga rekonstruktionen

Lite om den offentliga rekonstruktionen, som det talas mycket om idag. Läs här nedan vad företagare säger och vad som krävs för att lyckas. (Vad som krävs är att man har nytt kapital att investera i företaget)

Företagare:

”Det lät så bra när jag talade med juristen om att göra offentlig företagsrekonstruktion”

”Vi skulle vara skyddade från fordringsägarna, dvs. banker, leverantörer och skatteverket t.o.m. lönerna skulle under viss tid betalas av statens lönegaranti, även om man måste betala tillbaka.”

”Juristen sade att mellan 3 – 12 månader hade vi på oss att få företaget på fötter igen. Vad blev resultatet? Jo, KONKURS!”

”Jag känner mig lurad och dessutom är min egen ekonomi i kras!”

Offentlig företagsrekonstruktion = i praktiken att det blir jurister som bestämmer i Ditt företag.

Fakta

Uppgiften för den offentliga rekonstruktören är att rädda företaget, inte att se till att det är samma ägare som är kvar. Du kan alltså förlora Ditt företag och den offentliga rekonstruktionen har ändå lyckats, vilket den nästan ändå aldrig gör!

Företagare som genomgått offentlig rekonstruktion:
”Den enda gång man kan genomföra en offentlig rekonstruktion är när man har nytt kapital klart att investera i företaget!”

”Hela den offentliga rekonstruktionen bygger på att det kommer nytt investeringskapital in i företaget”

”De gamla ägarna, som startat företaget, slitit och investerat, hade nu inget mer kapital att sätta in, så när denna offentliga rekonstruktion var klar, så hade de förlorat sitt företag till helt nya ägare!”

Vi låg risigt till ekonomiskt och ringde och begärde en offentlig företagsrekonstruktion, som lät så bra. Det kommer upp 2 personer från Göteborg och ställde ett antal frågor om företaget. De skrev en rapport på 3 sidor som sade att mitt företag hade dålig ekonomi, behövde sänka kostnaderna och behövde nytt kapital. De kom upp till oss igen och vi diskuterade det hela, sedan åkte de tillbaka till sitt kontor i Göteborg och meddelade oss ”Nej, vi vill inte göra en offentlig företagsrekonstruktion, vi bedömer företags överlevnadsmöjligheter för små.” Och så skickade de en faktura på 60 000 kr! Så nu vet vi vad vi redan tidigare visste och är 60 000 kr fattigare

Fakta: Detta var för 6 år sedan. Företaget finns fortfarande kvar.

Företagsrekonstruktion med Bengt Hedberg

Tillsammans med företagsledningen så förbättrar, rekonstrueras företaget. Vi tillsammans förbättrar likviditeten och allt annat som behövs som t.ex. produktsortimentet, priser, kundstruktur, marknadsföring, organisation, kostnader, hyra, lån, räntor, amorteringar etc. Jag förhandlar för företagets räkning (jag älskar förhandlingar). Allt tittar vi på tillsammans och Det går nästan alltid bra oavsett hur illa företaget ligger till.

Alla företag, oavsett storlek, har skapat sig en marknad. Denna marknad ger förutsättningar för Ditt företag att fortleva

Bengt Hedberg: När jag jobbar tillsammans med företagaren och företagets ledning, så lyckas så gott som alla företagsrekonstruktioner och de gamla ägarna är kvar.

Följ oss gärna

Kontakt

Telefon

0705-42 66 24

E-post

bengt.hedberg1@gmail.com