Bengt Hedberg

Ett företag som arbetar med att få företag att tjäna pengar.
Bengt Hedberg arbetar som affärskonsult och hjälper företag att göra just detta – att tjäna pengar och att få en god likviditet dvs. att få gott om pengar.

Att arbeta som affärsutvecklare och hjälpa företagen att tjäna pengar, få en god lönsamhet och god likviditet innebär att arbeta med olika åtgärder för företag.

Detta kan innebära t.ex. omorganisationer med anpassning av personalstyrkan, inköp/försäljning av företag eller delar av företag, marknadsbearbetning, prissättning, inköpsstyrning, lagerstyrning, säljorganisationens effektivisering, lean production både på kontor och verkstad, kundregisterhantering. Bearbetning av Balansräkning och Resultaträkning, arbeta med banker på olika sätt. Förhandlingar både i Sverige och utomlands.

Företagens storlek varierar från mindre till verkligt stora företag.

Arbetssätt

Bengt Hedberg gör som konsult naturligtvis utredningar av olika slag samt arbetar praktiskt när en kund så önskar, och han hjälper till att genomföra de beslut som har fattats. Många uppskattar verkligen detta, därför att en del beslut kan vara känsliga för Dig som uppdragsgivare.

Han är också tillgänglig för support via telefon och mail. Du som VD t.ex. är aldrig ensam och har alltid en kunnig person att diskutera med.

Han arbetar som stöd för t.ex. VD och behöver inte synas utåt.
När ett företag sedan går bättre och målen är uppnådda, ja då är det Du som har presterat detta.

Eftersom han har en lång och gedigen erfarenhet från att driva egna företag så säger många ägare och VD:ar att ”det märks att Du vet hur det är”.

Arbetet är målinriktat och målen bestäms tillsammans med uppdragsgivaren.
Det kan vara att vinsten ska vara minst 10 % eller att likviditeten ska vara god, x kronor ska finnas på checken, lageromsättningshastigheten dvs. hur många gånger man omsätter lagret på ett år, ska vara x ggr och de pengar man då får loss ur lagret ska användas till…
Det kan också vara så att avhjälpa akut likviditetsbrist eller rädda ett företag från konkurs.

När ett företag ska säljas/köpas eller ett generationsskifte brukar det börja med ett telefonsamtal och att man därefter träffas. Det är viktigt att gå igenom företaget och hitta ev. s.k. dolda värden som inte finns i Balansräkningen eller saker som man kan göra för att öka värdet på Ditt företag.
Här kommer sedan värdering, försäljningsprospekt och förhandlingar samt avtalsskrivning och finansieringsfrågor.

Han arbetar även som inhyrd VD eller annan befattning i företag.

 

”Arbetssättet är mycket målinriktat och målen sätts tillsammans med kunden. Syftet med hans arbete är att skapa resultat. ​.”

Jag hjälper dig

Jag är företagare, haft industriföretag med 20-tal anställda och detalj/e-handel med ca 50 anställda, så jag vet verkligen hur det är att vara företagare. Hur ska jag få pengarna att räcka till lönerna den 25:e? Leverantörerna jagar mig för betalning, hur ska jag lösa det?

Ring mig så diskuterar vi kostnadsfritt just dina frågor. Jag är till för att hjälpa dig och ditt företag. 0705-42 66 24 (eller om du hellre vill, så maila)

Betalningsproblem

Företagsrekonstruktion

Betalningsanmärkningar

Konkurs

Företagsförmedling

Lönsamhet

Företagskris

Kontakta oss

Följ oss gärna

Kontakt

Telefon

0705-42 66 24

E-post

bengt.hedberg1@gmail.com